5 sterren voor Foam Pruiken & Hoeden

Voor unieke en handgemaakte pruiken, hoeden, hoofdtooien en kostuums ben je bij Foam pruiken en hoeden aan het juiste adres! Met heel veel passie en plezier ben ik dagelijks bezig met het ontwerpen en vervaardigen van unieke foam pruiken, hoeden en kostuums voor een breed scala aan nationale en internationale klanten. Carnaval, theater, drag queens, pretparken, festivals, discotheken, fantasy liefhebbers etc., voor ieder wat wils.

Naast een assortiment met op maat gemaakte producten hebben wij ook een ruim assortiment met bestaande accessoires om je looks compleet te maken. Hierbij letten wij veel op nieuwe trends, vraag vanuit de klant en producten die perfect aansluiten bij de stijl van onze huidige collecties.

Foam pruiken en hoeden staat voor:

  • Uniek
  • Kwaliteit
  • Afwerking
  • Complete looks
  • Vooruitstrevend zijn door steeds te blijven vernieuwen
  • Trendsettend

Foam Pruiken & Hoeden genomineerde Startersprijs Halderberge

Mode, glitter & glamour

Mijn naam is Denise van der Donk, ik ben geboren in 1988 en woonachtig in het Brabantse dorpje Hoeven. Al op jonge leeftijd had ik een voorliefde voor mode, glitter & glamour.

Als lid van een fanatiek carnavalvierend gezin kon ik uiteraard niet achterblijven. Ik begon bij een carnavalsvereniging waar ik als taak kreeg de loopgroep te verzorgen. Dit was me op het lijf geschreven, want op deze manier mocht ik fantastische concepten bedenken, uitwerken en later weer doorverkopen. Tijdens dit lidmaatschap ben ik gaan werken met foam. Ik merkte al snel dat ik er handigheid in kreeg en ook de reacties op mijn werk waren lovend. Dit was nieuw, mensen waren enthousiast en wilden weten waar het vandaan kwam. Dat is een begin geweest van een uit de hand gelopen hobby. Toen ik eenmaal de smaak te pakken kreeg, ging het snel via social media. Een nieuwe hype was ontstaan en ook internationaal hadden ze mijn producten ontdekt. Inmiddels zijn er al heel wat pareltjes nationaal en internationaal naar een nieuwe eigenaar gegaan.

Foam Hoeden en Pruiken Startersprijs Halderberge

Extreem gevarieerd werk

Geen werkdag is hetzelfde. Het is extreem gevarieerd en ik maak wat ik zelf mooi vind. De taken binnen het bedrijf blijven niet beperkt tot alleen het maken van foam pruiken, hoeden of kostuums. Stoffen kopen op beurzen, uren zoeken op groothandels naar de juiste fournituren, nieuwe ideeën opdoen op internet, het organiseren van fotoshoots, bijhouden van social media, mood boards maken en ga maar door…

Voor mij staat kwaliteit voorop. Jaren ervaring met o.a. styling van fotoshoots, goede kwalitatieve materialen en een flinke dosis perfectionisme zorgen voor het beste resultaat van de pruiken, hoeden en kostuums. Door continu te blijven vernieuwen en ontwikkelingen/trends in de markt te zoeken, kan ik mijn klanten het beste bieden.
Mijn stijl is geraffineerd, vrouwelijk, afgewerkt en uniek.  Of het nu gaat om alleen een hoedje of om een complete look, alles moet in perfecte harmonie en verhouding zijn. Ik vind het een must dat klanten zich comfortabel voelen met hun look en met een speciaal en happy gevoel de deur uit gaan.

Ik vind het fijn om met mijn vaste klanten goed contact te houden en van internationale klanten krijg ik een 5 uit 5 sterren voor service en goed contact. Het geeft enorm veel waardering als je klanten zo enthousiast zijn wanneer ze hun op maat gemaakte pruik, hoed of kostuum thuis ontvangen. De mensen zijn altijd blij en enthousiast!!

Genomineerd? GE-WEL-DIG!!

Ik voel me super vereerd dat ik überhaupt al genomineerd mag zijn. Mijn vader heeft mij opgegeven. Ik was zelf een beetje onzeker over of alles wel goed op rolletjes zou lopen binnen mijn bedrijf. Maar hé, we zijn nog starters, van deze ervaring kan en wil ik alleen maar leren.

Vaak hebben mensen het idee dat dit alles om carnaval draait en dat het meer hobbymatig is. Om te laten zien dat dit een serieus bedrijf is, wil ik graag winnen. Het zou voor mij een stuk erkenning zijn voor het harde werk van de afgelopen jaren. Carnaval is zeker een grote markt voor mij, maar hoe tof is het dat er bij grote namen als Sea World (USA), Studio 100 (BE), theater voorstellingen in o.a. Engeland, en entertainment op Tomorrowland rondgelopen wordt met mijn pruiken? Inmiddels zijn er al meer dan 150 pruiken naar het buitenland verstuurd!

Ik ben voor de volle 100% voor mijn bedrijf gegaan. Ik heb geïnvesteerd, geen andere baan er naast gehad en enorm hard gewerkt om te bereiken waar ik nu sta. Ik ben trots op mezelf en de titel “Startende ondernemer van het jaar” 2018 zou voor mij de kers op de taart zijn.